Translate

donderdag 6 januari 2011

Rode wijn en veenbessen zijn goed voor je tanden

Stoffen gevonden in rode wijn en in veenbessen kunnen gaatjes en plaque opbouw voorkomen. De stoffen in de wijn, welke polifenolen genoemd worden, doen dit door het blokkeren van een molecule gemaakt door de streptococcus mutanten bacteriƫn .

Deze moleculen breken suiker af en maken plakkerige moleculen genaamd glucanen, die de bacteriƫn laten plakken aan je tanden en beschadiging het glazuur.

Live Science rapporten:

"De van de productie van wijn overgebleven gegiste druivenstengels, -zaden, en -schillen bevat een hoog gehalte aan polifenolen. - De polifenolen blokkeren het aanmaken van glucanen door de Streptococcus mutanten... Stoffen in Cranberry’s werken op vergelijkbare wijze ze blokkeren moleculen het oppervlak van onze tanden kleverige maken."

Bron:

Live Science 17 december 2010

http://www.livescience.com/health/red-wine-cranberries-good-for-teeth.html

Caries Research 2010; 44(2):116-26

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20234135

Dr. Mercola

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/01/06/red-wine-and-cranberries-are-good-for-your-teeth.aspx

Note: Red. Rotation Gezondheid

Voor rode wijn geld, de gezonde stoffen zitten in de druivenpitten en druivenschillen, NIET in de alcohol, die door het gisten van de suiker in de druif pulp ontstaat. Naar mijn mening, is het niet een goed idee om alcohol te drinken, zelfs geen rode wijn, de voordelen wegen niet op tegen het risico. In JuicePlus+® zijn, van zowel de druiven als van de veenbessen, ook de pitten en schillen verwerkt en ook daarin zitten de voorgenoemde polifenolen.

Geen opmerkingen: