Translate

zaterdag 22 juni 2013

7 manieren om je stemming te verbeteren met voeding

Een nieuwe studie toont aan dat het eten van bepaalde voeding je zowel gezond als gelukkig kan maken.
DOOR ALEXANDRA DURON
Gezonde voeding_gezin
Fruit en groenten zijn natuurlijk goed voor je lichamelijke gezondheid. Maar nu blijkt ook dat het eten van deze super-voeding je ook gelukkiger kan maken.
Onderzoekers ontdekten dat geluk en geestelijke gezondheid het hoogst is onder mensen die zeven porties fruit en groenten per dag eten, volgens een nieuw rapport dat zal worden gepubliceerd in het tijdschrift Social Indicators Research.
Om dit inzicht te krijgen bestudeerden onderzoekers en economen van de Universiteit van Warwick in het VK, in combinatie met Dartmouth College in de VS, de eetgewoonten van 80.000 volwassenen uit Groot-Brittannië. Zij ontdekten deze positieve associatie na het analyseren van drie sets van gegevens van zeven verschillende metingen van welzijn (inclusief het leven tevredenheid, geluk, nervositeit, en "gedeprimeerd voelen," om een paar te noemen) en groente-en fruitconsumptie.
Het resultaat: hoe meer fruit en groenten mensen aten, hoe gelukkiger ze melden te zijn (het hoogste resultaat werd bereikt bij zeven porties). En oké, zeven porties per dag klinkt misschien als veel, maar het opnemen van meer goed-voor-u voedsel in je dieet is makkelijker dan je denkt, zegt Keri Glassman, RD, auteur van: The New You, Improved Diet: 8 Rules to Lose Weight en Change Your Life Forever. Zie hier, haar zeven trucs voor het eten van meer groenten en fruit per dag:

0.1 Stop ze in je ontbijt

Maak een fruit smoothie en gooi er spinazie in of een aantal andere groenten, zegt Glassman. Voeg ze toe aan je eieren. Serveer ze ernaast, roer ze door de eieren, of vouw ze in een omelet, groenten kunnen gemakkelijk een smakelijke deel van je ochtendmaal zijn.

0.2 Bewaar ze gesneden in je koelkast

"Het is de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je ze daadwerkelijk opeten", aldus Glassman. Dus direct na je bezoek aan de supermarkt, naar huis, en meteen je producten snijden. Op die manier, als je zin hebt in een snack, heb je vers fruit en groenten voor het grijpen, zegt ze.

0.3 Gooi ze in de soep

Als je geen een grote fan bent van salade, of je bent er gewoon niet voor in de stemming, dan is deze tip voor jou. Glassman zegt dat een kom soep vol met verse groente bij je maaltijd een geweldig alternatief is voor een bord groente.

0.4 Stop ze in een hamburger

"Bij je het maken van elk soort hamburger, stop er fijngehakte champignons, spinazie, of zelfs broccoli in," suggereert Glassman. Gewoon het hamburger mengsel aanpassen, zodat het minder vlees en een heerlijke dosis groenten bevat.

0.5 Versier je boterham

Wanneer je een broodje eet, voeg tenminste twee soorten groenten toe, adviseert Glassman, die zegt dat weinig mensen hier aan denken.

0.6 Eet gezondere snacks

"Neem in plaats van chips, gebakken wortelen, bieten, pastinaken, of boerenkool," zegt Glassman. Ook bevroren fruit, adviseert ze. Niet alleen is bevroren fruit geweldig voor smoothies, maar het is ook een smakelijke traktatie die alle andere zoete snacks volledig overtroeft. Koop het kant en klaar in de winkel of vries zelf vers fruit in.

0.7 Stel een dagelijks of wekelijks doel

Hoe stelt ze dat voor? Daag jezelf uit tot het maken van een ontbijt dat tenminste één groente of vrucht bevat voor minimaal één hele week.



Note red.: Een achtste manier is:

0.8 Neem dagelijks JuicePlus+®, 26 soorten groenten, fruit en bessen.

Dagelijks, eenvoudig en goedkoop, toe te voegen aan de maaltijd. Voor meer informatie KLIK HIER!

Geen opmerkingen: