Translate

zondag 23 november 2008

Te weinig groente en fruit

Te weinig groente en fruit
dinsdag, 18 november 2008 17:32
Hoewel de meeste kinderen in onze regio goed ontbijten, blijft de consumptie van groeten en fruit achter. Slechts drie op de vijf kinderen eet dagelijks groenten en minder dan de helft eet voldoende fruit. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de GGD Zuid-Holland West onder 5400 ouders.

Met de meeste kinderen in de regio gaat het volgens de ouders erg goed. Maar liefst 95% van de kinderen van 0 t/m 11 jaar heeft een goede tot zeer goede gezondheid en ruim 80% is eigenlijk altijd goed gemutst. De ouders vinden ook dat de opvoeding voldoening geeft en zij zijn tevreden over de manier waarop de opvoeding verloopt. Wel blijft aandacht nodig voor leefstijlfactoren zoals voeding, overgewicht, roken en alcoholgebruik. Het voorbeeldgedrag van ouders is hierbij belangrijk.

De GGD Zuid-Holland West doet elke vier jaar onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van kinderen in Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland en Zoetermeer.

(c) gezondheidsnet.nl

note redactie:

Er zijn gelukkig mogelijkheden om hier als ouders iets aan te doen. (zie onderstaande links).

Childrenshealthstudy, Rotation en JuicePlus+

Geen opmerkingen: